Rute, highlights, forbedringer og tips

Vi nåede frem! Slog os ned på en cafe, da vi nåede Santiago, 1/2 times gang fra hotellet

Rute

Tog Hadsten- København

Fly København – Santiago de Compostela, via Barcelona

Bus Santiago – Sarria

Caminowalk ad Camino Frances fra Sarria til Santiago:

Sarria-Portomarin (ca.22 km)-Palas de Rei(ca.25, vi gik de 12,5)-Melide(ca.15 km)-Arzua(ca.14km)-O Pedrouzo(ca.19 km)-Santiago de Compostela(ca. 20km)

I alt ca.102,5 km plus “det løse” undervejs, ialt ca. 110 km eller ca.172.000 skridt.

Der er en meget dejlig park i Santiago, Alameda parken. Her er  roligt og fredfyldt

Et passende antal km til vores ben (læs: knæ, fødderne kunne have gået “til verdens ende”…)

Også et passende antal dage, syntes vi. En måned ville være for lang tid for os. Fantastisk at det lige var nok til at få et Compostela! (pilgrimsbevis)

Highlights

Det helt fantastiske vejr,  vi havde på hele turen: solskin og mellem ca.18 og 24 grader. Meget velegnet til vandring. Og sammenlignet med vejret I Danmark en perfekt årstid at tage afsted på.

Den generelt set meget smukke rute, der vekslede mellem flot natur (f.eks. langs gamle stengærder) og fine, små landsbyer, hvor man kunne holde rast.

At få et pilgrimsbevis og være til pilgrimsmesse i katedralen

Santiagos katedral i solskin. Vi var også megaheldige den sidste dag, hvor det mod forventning klarede op før middag og blev smukt solskinsvejr igen

At tilbringe nogle dage i den helt vidunderlige by Santiago de Compostela. Der er selvfølgelig mange turister/pilgrimme, men den kan bære det (i hvert fald her omkring 1. november)

Monte Gozo, sidste stop inden det går nedad til Santiago. Her monumentet i anledning af pavens besøg i 1989
Santiago de Compostela – de ømme fødders by!

Nogle af de steder, vi boede og spiste, især de tre søstre i Casa Leopoldo (Palas de Rei) og værelse og restaurant hos den servicemindede unge Adrian (Arzua), samt restauranten O Tobo de Lobo (Melide).

Forbedringer – hvis vi kunne gøre noget om?

Egentlig ikke, men det er klart, at man ikke kommer i snak med så mange andre “pilgrimme”, når man som os vandrer som par og bor på hoteller, frem for herberger. Men vi har det som bekendt glimrende i hinandens selskab og er for meget luksusdyr til at ville bo på sovesale…

Men vi skulle måske have trænet noget mere på forhånd. Troede at vi var i fin form, i kraft af, at vi går en pænt lang tur praktisk talt hver eneste dag året rundt. Og også har gået nogle enkelte gange mellem ca. 16 og 19 km. Men må indrømme, at vi ikke har trænet med at gå 20 km om dagen, herunder i bakket terræn. Om mine knæproblemer kunne være undgået, vides ikke, for vi har da ofte gået på stejle steder, f.eks. på Madeira uden problemer.

Tips

Oktober måned er en super årstid at gå Camino på. Der er ikke så mange på stierne, men det er stadig dejligt vejr. (Ved godt, det også kan regne meget på denne årstid, men igen skal man sammenholde med vejret i Danmark.)

Det var lidt besværligt for os at komme fra Santiago til Sarria. Der går en bus (ingen tog) fra den store busstation i udkanten af byen. Spørg på turistkontoret for præcise tider, for det er svært at finde på nettet. God ide at tage lufthavnsbussen fra Praza de Galicia til den store busstation, ellers tager det godt 20 minutter at gå ud til denne. Billetter til bussen til Sarria skal købes på ØVERSTE etage af busstationen, men kan også købes i bussen. Den kører via Lugo, hvor man skal skifte.

Vores hotel i Santiago de  Compostela kan anbefales. Kostede knapt 500 pr nat, og er helt centralt beliggende, meget tæt på katedralen. Sengene er kæmpestore og lækre og man kan få et værelse med badekar, som er en nydelse for trætte ben og fødder.

Meget fint marked i Santiago. Lækre grøntsager, fisk og kød mv. Åbent hver dag

At gå med vandrestave kan stærkt anbefales, ikke mindst hvis man vil skåne knæene. Man siger, de tager op til 25 procent af stødene. Kan man nøjes med aluminiumsstave, kan de købes alle steder undervejs for kun 8 euro pr stk.

At gå Camino er en herlig blanding af motion, oplevelse og livsnydelse – i hvert fald på den måde, vi gjorde det på. Skønt at yde, før man nyder 😊

Sidste aften i Santiago

Så konklusionen er: vi kan varmt anbefale en (luksus)tur på Caminoen!

 

 

 

2 Replies to “Rute, highlights, forbedringer og tips”

    1. Ja, det var absolut en succes og vi vil meget gerne på vandreferie igen. Men er lidt nervøs for, om knæet kan holde, så jeg skal lige holde øje med det et stykke tid…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *