“Vi er vilde med Seville!”

Jeg er normalt ikke så meget til store byer i længere tid af gangen, men Sevilla er bare SKØN! (Her bor ca. 700.000)

De snævre gyder i vores kvarter,  San Julian

Helt genialt at bo her en lille uges tid – og få helt styr på byen – og bare slentre rundt uden at jage efter noget bestemt – eller gå med næsen i Google maps på telefonen 😊

Kigger man op (og har et godt kamera med stor zoom 😉), ser man mange fine detaljer på husene

Vi ankom fra Santiago efter nem flyvetur d.3.11.og havde arrangeret privat afhentning af en ven af ejeren af lejligheden. Nemt og hurtigt, pris 20 euro. Meget venlig modtagelse af Irene, der viste os alt i den – som forventet-skønne lejlighed. Her er bare ALT: vaskemaskine, opvaskemaskine, citruspresser, shampoo og badegel, barberskum (!), toiletpapir, olie, salt, kaffe, sukker, koldt vand i køleskabet og en stor kurv med frisk frugt – plus meget andet. Dejligt, det ikke var nødvendigt at købe basisbarer i rå mængder, som vi så må smide det meste ud af ved afgang.

Flot udsigt fra tagterrassen i Calle Ave Maria

Her i lejligheden følte vi os hjemme fra første øjeblik. Den er ikke stor, er en et- værelses, men med en fin, omend lavloftet, sovehems. Stilen er skandinavisk, læs IKEA agtig. Det allerbedste er, at den ligger i et dejligt autentisk kvarter, men tæt på alt muligt. Før har vi boet lige ved Real Alcazar og Katedralen, men det her er MEGET bedre.

Skønt at hvile fødderne her på den fredelige tagterrasse efter en lang dag på benene

Den første ca.1 1/2 dag var der sol, men af og til lidt regn i luften, men ellers har her været fuld sol resten af tiden. Temperaturer der er særdeles behagelige til at trave byen tynd, men også til at falde ned udenfor på små listige steder, der ligger overalt. Måske lidt køligere end forventet, mellem ca.16 grader kl 11 formiddag til ca.21 grader om eftermiddagen. Så man skal lige have en jakke på, når man starter om formiddagen.

Torre del Oro, et af Sevillas vartegn

Vi  havde en vældig trang til at spise hjemme de første to aftener efter at have spist ude de foregående 10 dage, men herefter har vi spist ude. Ikke mindst fordi der er så dejligt rundt på barer, cafeer og restauranter, men også fordi det er helt ok at gå ud og få nogle få tapas til deling og et glas vin eller en øl.

Selvom man er på en lidt ydmyg, lokal tapasbar, kan maden stadig være lækker (her Puerta Osario Restobar)

På den måde overspiser man ikke og kan slippe med ca. 22 euro for et aftensmåltid (165kr, altså for 2 personer!)

Når man “nøjes” med beskedne tapas til frokost og aften, er der plads til at prøve de lækre churros, man dypper i varm chokolade 😋

Vi fik snart en fast rytme, der hed: sove til mellem 8 og 8:30, så en times tid med IPaden (avis, nyheder,fb mv), så stor og smukt anrettet morgenmad, afgang ca. Kl 11 (!), så et “tema” for dagen, hvor vi går ca. i 2 timer og ser div. Seværdigheder, holder pause på et lille tapassted og får en øl/cola plus to små tapas (ca. 8,50 euro i alt…). Så på benene igen ca. 1 1\2 time og hjem ca. 16/16:30 og op på den dejlige og fredelige tagterrasse og læse roman mv til kl 18, hvor det bliver for køligt. Derefter  et par timer i lejligheden med fortsat læsning, skriven dagbog, mv. , før vi rokker ud til tapas, evt. med en drink først et sted. Det kan man da kalde et hårdt liv!

Det “hårde” (læs:søde) liv i Sevilla…

Vi har gået ca.15.-19.000 skridt hver dag eller ca. 10-12 km, det er da en pæn del af en Caminostrækning 😊

Lørdag møde med det spanske par, vi skal udveksle bolig med til  næste år gennem Homeexchange. De var super søde og brugte en formiddag sammen med os, hvor de bl.a. gav os gode tip til lokale tapasbarer, kirker mv.  Om eftermiddagen lykkedes det efter nogen besvær at købe billet til toget til Malaga d. 9.11. Det blev en “morsom” opvisning i spanske fagter, himmelvendte øjne, sukken og stønnen, da vores billetter åbenbart drillede. Men efter en lille times tid fik vi både vores “Tarjeta Dorada”, det kort, man kan købe for 6 euro per person, hvis man er fyldt 60 (og det er vi jo!) og som giver store rabatter til tog. 40 procent på hverdage og 25 på fre/søndage og helligdage, som i Danmark. På den måde kostede 2 togbilletter godt 28 euro, det er til at høre. Er med alm. tog, højhastigheds togene er dyrere, men  vi har jo god tid og vil gerne nyde turen undervejs.

Søndag gik vi ud resterne af de gamle mure omkring byen og ud til parlamentet.

Iglesia de San Ildefonso, Jesuitternes kirke i barok stil, her i aftenlys

Gennem de små, smalle gader, hvor de lokale – i stiveste søndagspuds- promenerede. Dejligt besøg med audioguide i det nyligt åbnede Casa las Duenas med den smukke have.

Mandag udforskede vi det gamle sigøjnerkvarter Triana på den anden side af floden.

En af broerne over til Triana med udsigt til floden og havnepromenaden
Mandag besøgte vi også det futuristiske Metrosol parasol midt i Sevilla. Disse “svampe” (på spansk kendt som “Las setas”) er 26 meter høje og indviet i 2011.

Tirsdag handlede det om parker og promenade: park Murillo, park Maria Louise med Plaza de Espana, Plaza de America og museet for folkeliv, plus promenade fra Torre del Orro og langs Guadalquivir floden.

Plaza de Espana i Marie Louisa parken. Plaza de España blev grundlagt i 1928 som det centrale værk i verdensudstillingen Ibero-American Exposition det efterfølgende år.

Onsdag først besøg i palæet Casa Salinas med rundvisning med guide.

Smukke Casa Salinas, hvor vi fik guided rundvisning. Familien, der har 12 sønner (!), bor her stadig

Så rundt i de centrale butiksgader omkring Sierpes.

Omkring Sierpes gaden og de nærliggende butiksgader, har kædebutikkerne endnu ikke overtaget. Her er de fineste, små, gamle butikker

Plus gensyn med kvarteret omkring katedralen og Real Alcazar hvor  vi har boet to gange før a 3 nætter, senest i 2014.

Den storslåede katedral, som vi denne gang dog nøjedes med at se udefra

Vi sluttede på helt perfekt vis på slowfood restaruranten conTenedor, som jeg havde spottet, da vi gik forbi den om søndagen, men ellers havde glemt totalt. Da vi på sidste aften begav os ind mod turiststederne uden en plan for spisning, kom jeg pludselig i tanke om conTenedor og vi vendte om. Ankom 20:25, hvor alt var besat eller reserveret…MEN, sagde ejeren, nogen har bestilt bord til kl 20 og hvis de ikke dukker op inden for 5 minutter, får I deres bord. Og det lykkedes! Fantastisk oplevelse 😋

Vildt spændende forret med østers, to slags røget tun, konkylier mv.

Vi nød hvert minut i Sevilla og kommer gerne tilbage igen. Vores nye, lokale venner tilbød, at vi kunne komme i påsken og bo hos dem, så vi kan se alle de fantastiske processioner. Her er det jo dyrt/umuligt at få hotel eller lejlighed i Sevilla.

Highlights:
Lejligheden (Apartemento Coqueta, Calle Ave Maria 2, booket gennem Booking.com. Kan også fås via airbnb. Pris: 625 kr pr nat,

Kvarteret, San Julian – at bo og se på det mere autentiske Sevilla.

Her gemmer der sig en lille kiosk, der var totalt overfyldt med alt muligt. Ejeren, en ældgammel mand, sad på en stol langt tilbage i det lillebitte lokale. Gad vide, om han nogen sinde solgte noget….

Mødet med Mamen og Ricardo (den familie, vi skal udveksle bolig med til næste år via Homeexchange)

Casa las Duenas (og Casa Salinas), to af de 4 palæer, man kan besøge i Sevilla. Det 3. Casa de Los Pilates så vi i 2014 og det 4. Palace of the Countess of Lebrija havde først rundvisning kl 15,hvor vi sad på cafe…men så er der noget at se næste gang…

De utroligt mange små listige steder (cafe/bar) og torve, der dukker op rundt om hvert hjørne. Man får simpelthen lyst til at slå sig ned hele tiden!

Jeg fik om dagen normalt espresso, cappuchino eller cola, men er her “fanget” med en cana (lille øl) 😏

At være her så lang tid at jeg hár fået styr på byen og bare kan slentre rundt og nyde det og bemærke detaljer på huse mv.

Vejret, dejligt med solskin næsten hele tiden og lune temperaturer

Vejret var til sommerligt tøj, dog skal man altid have en jakke med, for der er køligt, hvor der ikke er sol. Her Plaza Nueva

Tips

Bo, spis og gå rundt i Santa Cruz kvarteret, fremfor det mere turistede område omkring katedralen og Real Alcazar

Vores nye, lokale venner anbefalede to tapasbarer meget tæt på vores bolig: Catalina og Puerta Osario Restobar. Begge rigtigt gode, men den sidste skal man ikke tage for hyggens skyld (hvis man sidder inde – her er noget bart). Skal det være lidt mere restaurant, kan conTenedor varmt anbefales.

Her skal man normalt bestille bord, men vi var megaheldige, eftersom nogle var udeblevet fra deres reservation

Rejs gerne på denne årstid, hvor der er passende temperatur og ikke for mange mennesker. Sevilla kan være ulidelig om sommeren.

Detalje fra Casa Salinas

Skal man rejse med tog, og er fyldt 60, så køb et “Tarjeta Dorada” på togstationen. Gælder i et år og giver store rabatter på togene.

Der er to markeder i Sevilla, det ene i Triana, men begge steder nu mest streetfoodagtige boder. Vi købte oliven her.

Vi er vilde med de “revnede” oliven, kalder Verdial, man kun ser her i Spanien

 

 

 

 

 

 

 

2 Replies to ““Vi er vilde med Seville!””

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *