3.del af Rundt i Spanien – 6 dejlige dage i Malaga

Det gik super nemt at komme dertil, dejlig togtur, hvor vi først kørte gennem de flade områder med endeløse rækker af oliventræer. Dernæst mere spændende og klippefyldt natur ved El Chorro. I Malaga skiftede vi til lokaltoget, der kører mod Fuengirola. Det lykkedes at købe en billet her, men lige da vi havde betalt, blev en persienne meget voldsomt hevet ned for næsen af os, men billetterne blev da stukket ud nedenunder. Skulle manden have frokostpause, skulle han ud at tisse eller var det bare lukketid? Dem bagved os så noget rådvilde ud…

Vi steg af på den lille station Torremuelle og blev hentet af gode venner, hvor vi skulle bo denne nat. Skønt at sidde på deres dejlige terrasse med havudsigt og få sen frokost.

Flot udsigt fra vores venners hus i Benalmadena Costa

Vi har savnet havet, nu kunne vi rigtigt nyde det, for vores værelse havde også fuld havudsigt. Efter en hyggelige dag med gåtur i nabolaget og en god middag, sov vi dejligt her.

Næste dag gik hv og jeg op i puebloen (landsbyen) i Benalmadena. Det blev et hyggeligt gensyn med det lille hotel Casa Rosa, hvor vi har boet flere gange, med den lille restaurant, vi ofte har besøgt, når vi lige var kommet til Andalusien, og med det lille torv med springvandet, hvor vi som sidst sad på et lille sted og fik cappuchino.

Det fine lille torv i Benalmadena pueblo

Jeg bemærkede, at på nær ét hold mere, fik alle enten fadøl eller store brandyer til deres kaffe – og klokken var kun 12:15…Vi skal ikke sige, vi holder os tilbage ift. alkoholindtag, men det her var lige over grænsen, synes jeg…

Vores venner kørte os ind til Malaga og vi blev installerede i vores lejlighed, der til min overraskelse var ekstremt centralt beliggende, men uden at være plaget af støj. Den lå som en sidegade til den store hovedgade Larios, men i vores gade var der meget mere stille. Som en del havde skrevet i anmeldelsen af Debambu Larios, er der en hæveautomat lige overfor vores bygning og man kan da også høre når den bipper, men ikke et problem for os. Men nok også fordi, vi ikke havde vinduerne åbne. Vi fik lejligheden 2B, der har det store “udhængsskab”med vinduer, men til gengæld ikke spisebordet som på billedet på booking.com.

Vores lejlighed er den med “udhængsskabet”. En dejlig, helt ny lejlighed, omend lidt mørk. Der var en fin tagterrasse, men ingen møbler her -ret dumt, for alle påtaler dette på booking.com…

Man kunne nu sagtens spise ved bordet langs væggen i midten. Dejlig sengeafdeling – dejligt at det var slut med at sove på hems.

Dejlig ny og særdeles centralt beliggende lejlighed

Aftenens store begivenhed var jazzkoncert i byens teater, Teatro Cervantes. Vi sad meget fornemt i egen loge, hvor der passende var plads til fire. Det var en fødselsdagsgave til mig fra vores venner. Den kvindelige, brasilianske jazzpianist og sangerinde Eliane Elias spillede jazz med kendte brasilianske rytmer ind over. En dejlig oplevelse.

Teatro de Cervantes, hvor vi var til jazzkoncert. Lige ved siden af ligger en lille bar/tapassted, hvor vi fik noget hurtigt,men godt at spise for 32 euro for 4 mand!

De næste 4 dage blev Malaga nærstuderet. En dejlig by og en positiv overraskelse, at der er så meget at tage sig til. Vi har været der flere gange, men kun kort tid af gangen.

Plaza de la Merced. Her er der mange små steder, hvor man kan sidde og få en drink. Fik super god sangria her 2 gange, den ene gang dog desværre ved siden af en stor gruppe, afblegede, fulde og højrøstede engelske kvinder. Ikke nogen pryd for turistsegmentet…

Vi slentrede rigtigt meget rundt i gaderne på må og få, og gik ud til havnemolen langs de mange cafeeer og restauranter der og videre langs Strandpromenaden øst for Malaga.

Strandpromenaden mod øst. Mod vest skal man gå meget langt, før man når ud til strandene og vejen er ikke spændende, går langs den trafikerede kystvej

Et highlight var at gå op til den øverste borg, Gibralafo, som vi besøgte for anden gang.

Udsigt over bl.a. tyrefægterarenaen, på vej op til Gibralfaro borgen

Det bedste var næsten at slente stille og roligt nedad en anden vej, der gik gennem skov og endte i nærheden af Plaza de Merced. En langt mindre stejl nedtur, som jeg tror mit knæ satte pris på….Og næsten ingen mennesker her, alle gik ad den stejle vej langs den nedre borg Alcazaba, som vi sprang over denne gang.

Skønt vejr og den nyerhvervede camino T-shirt luftes

Vi havde overvejet hammam i Sevilla, men ventede til Malaga – og det blev en skøn oplevelse. En dejlig rolig stemning, skønne bade og massage og en alfeagtig kvinde, der på fornem vis svævede rundt i hvid kjole og diskret styrede, når man skulle  ind til massage og som ellers forklarede om hele konceptet. En fin forsmag på Vejlefjord-oplevelsen, der venter, når vi kommer hjem!

Stort og lækkert marked i Malaga, meget tæt på vores lejlighed. En hal til grønt og lign., en til fisk og en til kød

Det blev også til en tur på markedet, plus en lang gåtur ud i Malagas alm. boligområder, for at se noget andet end turistgaderne og til shopping, hvor målet var skjorter til den fattige studerende Niels….

De var ved at gøre klar til en fantastisk juleudsmykning af hovedstrøget Larios. Det tændes først d.24.11.,så det fik vi ikke at se, men kunne sagtens fornemme, hvor flot det bliver. Vi er nu alligevel ikke gearede til jul lige nu…

Endelig havde vi den sidste dag “kulturel dag”, hvor vi så både katedralen, Picassomuseet og Picassos fødehjem, alle tre steder med audioguide.

Katedralen i Malaga, absolut et besøg værd
Fin tur med audioguide i Malagas flotte katedral

Vejret havde nemlig været så godt (op til 25-26 grader) de sidste dage, at vi ikke kunne nænne at gå rundt inde på museer…Den sidste dag i Malaga var temperaturen gået noget ned, til ca.20 grader og SÅ skulle vi være kulturelle! Picassomuseet kan bestemt anbefales, mens vi ikke fik så meget ud af Picassos fødehjem. En dårlig ide at lade spaniere indtale den engelske tekst i audioguiden, så er det sværere at forstå…

Vi fik så sandelig også afprøvet et utal af spise- og drikkesteder.

Vi fik også frokost tapas enkelte dage i Malaga. Her meget typiske babysquids og boquerones (miniblæksprutter og ansjoser, begge friterede.) Det kræver altså en øl!

Lejligheden var rigtig fin og helt nyindrettet, men ikke oplagt at lave mad her, ud over morgenmad. Den var også lidt mørk, da den lå i en smal gade, så vi “hang ud” rundt om i byen.

Vores gade, meget fredelig, selvom den lå som en sidegade til hovedstrøget

Spiste ude hver aften, noget mere ophidsende end andet. De mindst spændende spiseoplevelser fik vi ved blot at vælge et af stederne i turistgaderne.

Denne tapas restaurant var vi på i 2015 og her bekendtegjorde hv, at vi nu godt kunne fortælle drengene om vores pensionistplaner. Så den  husker jeg! Det kunne ikke helt leve op til forventningerne denne gang. Stadig sjovt at sidde klemt sammen ved de bitte små borde, mens tjenerne kanter sig rundt. Men det er blevet rigeligt turistet og maden er dalet en anelse i kvalitet

Den absolut bedste spiseoplevelse var på La Luz de Candela, som var nr. 3 af alle i Malaga på Tripadvisor. Det blev en helt fortryllede oplevelse, med tæskelækker mad, suveræn god betjening og smagfuld indretning. Og stadig ikke dyrt, vi kom af med 58 euro ialt inkl drikkevarer. Ejerne er franske, hvilket nok forklarer det høje niveau. Skal man være lidt fræk, er spansk mad ikke den højere kogekunst, men når franskmænd kommer ind over, så spiller det!

Efter 5 nætter i Malaga var vi også parate til at komme videre og komme ud “på landet” igen. Vi hentede vores lejebil i lufthavnen, for vi bruger nu altid Malagabil, der er dansk og har meget fine vilkår, uden at være dyr.  Frigiliana kalder!

Highlights og tips

Jazzkoncerten i  Teatro de Cervantes. Måske lidt specielt at høre jazz i et teater, men man sidder helt  fantastisk, hvis man køber billet til en af de forholdsvis mange loger. Så er en lille person som mig sikker på at kunne se noget! Der var jazzfestival i Malaga, den uge vi var der. Tak til vores venner for fødselsdagsgaven og ideen!

At være i Hammam, de arabiske bade. Ahh, sikken velvære ☺️. Bestil tid, man får 2 timer inkl de evt.behandlinger, man vælger.

Hammam, de arabiske bade – en himmelsk oplevelse. Slet ikke overfyldt, vi var vel ca. 15-20 personer i hele komplekset

Vi valgte badene (flere forskellige, sauna mv. ) plus en 15 minutters massage. Kostede for det hele   kun 35 euro per person (hv kom til at sige, at vi begge var pensionister!), ellers koster det 43 euro. Vi valgte kl 18-20, så er solen og varmen ved at være væk og man kan stadig nå ud at spise bagefter.

Det romerske teater midt i Malaga, ved foden af Alcazaba borgen

Picassomuseet, også med audioguide. Man får rabat, hvis man er fyldt 65…Men ingen museer er dyre, så alle kan være med her

At bo så centralt som vi gjorde, uden at være generet af støj. Bare ned på gaden, så var der dejligt byliv. Lejlighederne Debambu Larios, der ligger i gaden Alarcon Lujan, en sidegade til hovedstrøget Larios, er fundet på booking.com og kostede  550  kr pr dag.

Gibralfaro borgen oven for Alcazaba borgen og turen derop – og ikke mindst ned igen gennem skoven.

Gibralfaro borgen, beliggende over Alcazar borgen. Man kan ikke komme til Gibralfaro gennem den nederste borg, men skal gå udenom

Gå ned ad kørevejen, og drej så til venstre gennem skoven. Vejen er asfalteret, men lukket for biler og den er ikke stejl. Hvis man trænger til et break fra pulserende Malagas gader, kan men gå derop og nyde roen – der er også et picnicksted.

Der sidder parakitter i palmerne i Malaga – jo, vi er sandelig kommet sydpå! Denne her var fløjet ned mellem duerne og havde kapret sig et stykke brød

Den fransk-spanske tapas restaurant La Luz de Candela. Ligger i en kedelig gade, væk fra turiststederne, men alligevel centralt. Maden er fortryllende, servicen fantastisk og opmærksom og stemningen er super. Varm anbefaling! Bestil bord, det er et lille sted med ca.11 borde.

Bare så lækkert på La Luz de Candela 👌🏼

 

 

 

 

 

 

2 Replies to “3.del af Rundt i Spanien – 6 dejlige dage i Malaga”

  1. Se det er jo noget vi kender – en skøn by!
    Vi lejede cykler, og så var strandene – og ikke mindst strandrestauranterne – inden for rækkevidde.

  2. Ja, det med cykler har vi endnu ikke fået taget hul på, men en god ide. Især den dag, vi traskede ud til de ydre kvarterer og retur langs kystvejen mod vest, kunne vi godt have brugt en cykel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *