Bindeballe og Vejle

Årets sidste minitur i camperen gik til Vejleegnen d. 1.-2. november. Denne egn har vi ikke udforsket så meget, da der er lidt langt bare for en gåtur.

Udhængsskab med gamle sager uden for Bindebølle Købmandsgård

På Hennings opfordring kørte vi først til Bindeballe købmandsgård og museum. Henning er i “forhistorisk tid” udlært som købmand, så det var selvfølgelig meget passende.

Sådan en gammel benzinpumpe (her ved Bindebølle Købmandsgård) har Henning håndteret mange gang i sine unge dage

Allerførst gik vi en dejlig tur langs Bindeballestien, 1 3/4 time, der vist var lige rigeligt for Nanna, der trods alt kun var knapt 8 mnd.

Efterårstur

Hun var dog på ingen måder træt bagefter, men man skal selvfølgelig huske ikke at overbelaste en stor hvalp.

Der er masser af muligheder for gåture i området, hvilket de mange skilte og tavler vidnede om.

Velkommen til Bindeballestien

Overfor Købmandsgården kan man se den gamle station plus en gammel jernbanevogn.

Der sad et hold og spiste madpakker i den gamle station, men senere kiggede vi ind.

Bindeballe Station
Historien om stationen

Sjovt man kan se, hvordan stationsforstanderen har siddet ved sit bord med kaffen på Madam Blå.

Selve Bindeballe Købmandsgård og museum var bestemt også et besøg værd.

Man bliver mødt af alskens lækkerier, så snart man træder inden for døren

Der var en beskeden entre på 20 kr til museet, som lå på 1.sal. Her var mange sjove ting at fordybe sig i, ligesom man kunne se en film om Købmandsgården.

Rigtigt mange af tingene var genkendelige, så vi må jo erkende, at vi selv har en del år på bagen…

Sådan én havde min mor til smørrebrød, når vi skulle på skovtur
På opdagelse i museet

Men hele stueetagen lignede nu i sig selv et museum og det var også sjovt at gå rundt her. Samtidig er det en fungerende butik, der sælger mange lækre sager.

Her mangler ikke noget. Må være svært at afgrænse, hvad der skal findes i sortimentet

Juletiden var så småt ved at indfinde sig, så jeg købte en flot håndbunden krans til at hænge på hoveddøren. Vi købte også duftende julete – så kan julen bare komme an!

Her var bl.a. spændende te af alle slags

Vi kørte derefter til Vejle og overnattede – som de eneste – på autocamperpladsen ved havnen. I sæsonen har jeg hørt, det kan være svært at få plads her.

Udsigt til Fjordenhus

Der er 6 pladser, der alle har udsigt til Fjordenhus, Legofondens hovedsæde, der er bygget som en borg ude i vandet.

Legofondens monumentale hovedsæde

Betaling foregik i en automat ved havnekontoret et stykke derfra. Det var også her, der var bad og toiletter. Vi havde ikke lyst til at gå så langt, så vi brugte egne faciliteter i vognen. Lidt et minus ved stedet.

Kunstværker af Olafur Eliasson

Der er fri adgang til Fjordenhus´ stueetage, der er som et kunstmuseum med div. installationer og huset i sig selv er som et stort kunstværk. Den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson og hans stab har tegnet huset og kunstværkerne.

Jeg tænkte først, at det virkede meget “udansk” at bygge en sådan mastodont, der signalerer “se mig, jeg er noget!” På den anden side en fin og “demokratisk” gestus, at alle kan færdes i stueetagen.

Huset ligger bogstaveligt talt midt ude i vandet og man går ad en slags hængebro derover

Vi har som sagt ikke kendt meget til Vejle før, men kan da huske det berømte boligbyggeri Bølgen, der bestemt er seværdigt også nu, hvor der er skudt utallige andre boligbyggerier op.

Bølgen

Disse er mere almindelige i stilen, men ligger ikke nær så tæt og sammenklumpet som på Aarhus Ø, der virker noget kaotisk og stilforvirret.

Rundt på havnen i Vejle

Selve camperpladserne er helt nyanlagte og ligger på sin vis en smule ucharmerende, da havnen jo stadig er en almindelig fungerende havn og det er ikke alt, der er så spændende at kigge på. Havde det være udevejr, tror jeg ikke det var særligt hyggeligt at sidde ved camperen. Men det er genialt, at man på få minutter kan gå ind til centrum af Vejle.


Efter vi havde besigtiget havneområdet, efterlod vi Nanna i camperen for at finde det forudbestilte spisested i centrum. Det skulle ikke være det helt store gourmetsted på denne almindelige hverdag, men fik pizzaer på den italienske restaurant L’angolo italiano.

Man kunne få pizzaer med meget varieret og anderledes fyld end så mange andre steder

Pizzaerne var rigtigt fine, stedet var forbavsende velbesøgt og det unge serveringspersonale søde og servicemindede. Og der var fuldt hus!

Næste morgen var der godt med støj på havnen lige uden for vores vinduer, men det var ikke det store problem. Og som sagt er det jo en fungerende havn, som vi så bare er heldige at kunne campere ved.

På tur i Grejsdalen

Kørte efter morgenmad til Grejsdalen og parkerede ca.6 km nord for Vejle ved Grejs Mølle, hvor vi gik ca.1 1/2 time i alt. Vi gik sydpå mod Vejle.

En fin tur, selvom den ind i mellem gik tæt på banen. Men en del af vejen gik ruten gennem bebyggelse, det havde jeg ikke lige forudset.

Nanna i Grejsdalen

Solen kom frem, især på sidste del af turen. Så gik turen hjem igen efter en god tur. Vi kunne sagtens holde varmen i camperen og dejligt at se nye steder i by og på land.

Så kom solen

Der er meget andet at se i Vejle og omegn, så vi kommer uden tvivl igen. Men nu lægger vi an til jul mv. og kommer først til at lufte camperen igen i det nye år.

Kort over Grejsdalen

FACTS
Camperplads ved Vejle Lystbådehavn, 150 kr, åbent hele året