Før-påsketur til Fanø

5.4.

Super solskin, det var en god begyndelse. Med færgen til Fanø – og nemt  at komme over. Vi boede den første nat på en stellplads ved fiskesøen, der i øvrigt er lukket som fiskesø.
Da vi kom, var der kun 2 andre campere, det havde jeg ikke regnet med så tæt på påske. Flink vært.

Fanø fiskesø, nu autocamperplads, set fra oven (foto: Fanø fiskesø)

Først ind til byen og gennem hovedgaden. Mange butikker og nogle mennesker, men ikke overfyldt. Det er jo også kun onsdag. Men skønt med fuld sol. Vi fik en hurtig kop te/kaffe og lidt gammeldags æblekage på cafe Nord. Mest fordi, vi kunne sidde ude og jeg trængte til lidt, for det var ikke noget særligt.

Cafe Nord i Nordby

Men kort tid efter blev det også skyet. Vi fortsatte ud af byen og langs vandet, hvor vi kunne se over til Esbjerg havn.

Så til venstre gennem et område med mange bunkers og retur langs Nørby skov.

Det var en superdejlig tur og vi fik gået 23.000 skridt, eller rettere, det gjorde jeg inkl aftenturen.

Så kunne Nanna sagtens ligge i camperen, mens vi fortsatte retur til Fanø Bryghus, der var et overraskende hyggeligt og velbesøgt sted. Der var lange fællesborde, så vi satte os ved et par fra Vejle, der gerne ville snakke. Der var fuldt hus ude og inde og rigtigt fint.

Der var kommet lidt flere på camperpladsen, så vi nu var 4 hold tyskere, plus os. Troede der ville komme mange flere. En positiv overraskelse at bo her, dejligt tæt på byen, men også smukke naturområder. Især heden nordpå var smuk.

Vi holdt helt nede ved søen og da vi spiste til aften, kom der pludselig en stor hjort med gevir svømmende lige foran os! Det var da et specielt syn.

En hjort fik sig lige en svømmetur

Senere, da jeg gik aftentur med Nanna, stod der tre mindre rådyr lige foran os, de var slet ikke sky. Godt Nanna var i snor og at vi ikke mødte nogle, da vi tidligere på dagen gik på Nordøen.

6. og 7.4.

Næste dag rykkede vi ned til familien med sommerhus uden for Sønderho og parkerede camperen her. Det blev de næste par dage både til hyggeligt gensyn med mange fra familien og til gode gåture.

Den ene aften, hvor vi besøgte en anden del af familien i selve Sønderho, var vi henne på “Nannas stue”, en cafe, hvor der denne aften var levende musik.

Cafe Nannas stue i Sønderho

8.4.
Da der også er tradition for påskefrokost i vores eget sommerhus med andre dele af familien, smuttede vi hjem næste dag for at fortsætte påskeferien i Skovgårde.

Når man holder i kø for at komme retur til fastlandet, kan man ofte se sæler, der ligger og gasser sig på sandbankerne ved havnen.

Farvel til Fanø for denne gang