Tranum

Efterhånden har vi været rundt på mange af DCUs pladser, men Tranum havde vi til gode. Det er en fin, lille plads med gode badefaciliteter, der er skinnende rene. Der er sågar et poolområde med to pools, hvilket vi først opdagede den sidste aften…Nå, skidt, vi havde næppe brugt dem alligevel.

DCU pladsen Skovly ved Tranum


Vi kom først og fremmest for at gå tur/vandre, hvilket vi gjorde 2 af dagene. På ankomstdagen havde vi aftalt at mødes med gode venner, der bor i området. De foreslog en 4,5 kms rute i Svinkløv Klitplantage. Ruten udgik fra p-pladsen ved Slette å.

Tur i Svinkløv klitplantage med glad hund – gamle Freja blev hjemme…

En smuk tur, der bl.a. gik forbi Hjortdal kirke, som vi var inde at se. Det var iøvrigt her, at Thomas Helmig og Renee i sin tid blev gift.

Den tur var opvarmningen til næste dags større tur: Premium vandreruten mellem Tranum og Fosdalen. Den er én af kun 4 certificerede vandreruter i DK, og har den – for os – perfekte længde på 11 km. Går man direkte fra campingpladsen, sniger man sig op omkring de 12.

Der er mulighed for ture af forskellig længde i Landal plantage og Fosdalen

Lige så elendigt vejret var den første dag, lige så dejligt var det de næste to dage, fredag og lørdag. Fredag helt perfekt til en længere tur, solskin og ca. 20 grader, der gik over i super sommer, da vi lettere udasede kom hjem til vognen om eftermiddagen.

Her starter turen Tranum – Fosdalen. Den er særdeles godt afmærket

Ruten udgår fra en p-plads lidt uden for Tranum, overfor vejen til campingpladsen. Det første lange stykke tid mødte vi næsten ikke nogen, det var først, da vi nåede Lerup kirke og indgangen til Fosdalen, der for alvor var folk.

Lerup kirke

Vi gik gennem bunden af Fosdalen og så gik det ellers op ad mange trapper, til vi var oppe på toppen. Ruten går ikke langs Fosdalens kant, men det kan tilvælges, hvis man vil have lidt flere kilometer.

Her var der mange trapper…

Der er flotte udsigter undervejs og en del bænke, men ikke så mange borde-bænkesæt. Ved indgangen til Fosdalen var der mange af disse, men de var også godt fyldt op.

Belønningen var smuk udsigt

Vi var retur efter ca. 3 1/2 time. Så opdagede vi, at døren til bilen stod pivåben! Men nej, der havde ikke været indbrud, jeg havde simpelthen glemt at lukke døren…Dette blev dermed en opvisning i nordjysk ærlighed – der var intet taget, selvom der både lå pas i handskerummet og et brobizz kort mv. Py ha…

Superflot tur

Om lørdagen ville vi være “almindelige” turister og kørte først til Thorup strand, hvor man kan se fiskekutterne, der – som det eneste sted i Danmark – stadig trækkes på land, for der er ingen havn.

Pittoreske fiskerbåde, men skam ikke kun til pynt

Her var der et vældigt folkeliv. Vi rokkede lidt ud ad grusvejen bag klitterne og retur langs stranden.

Redningsstationen Thorup strand


Der er bestemt flot ved Vesterhavet, men jeg må indrømme, at jeg ikke er så meget til de store, brede strande og det noget vilde hav. Senest har der været meget fokus på de mange hestehuller, så ikke noget for mig at bade der.

Vesterhavet ved Thorup strand

I stedet kørte vi til Blokhus og gik rundt i byen et par timer. Her var mange mennesker, men ikke proppet.

Blokhus


Jeg fik shoppet et par ting og vi rundede turen af med en øl på en udendørs cafe. Fandt et Visa kort på fortovet og fik ringet til ejeren, der heldigvis havde et meget specielt navn. Han blev særdeles glad og således havde vi da gjort dagens gode gerning.

1/2 pris på alt, det måtte prøves!

Vi oplevede god service og flinke folk her i Nordjylland, dog startede turen med noget af en kold afvaskning, da jeg ville checke ind på campingpladsen. Jeg havde ringet i forvejen og spurgt på en plads med aftensol, og sikret mig, at det var ok at stille vognen der ca. kl 12.

Så er vognen parkeret

Så vidt, så godt. Blev da også venligt modtaget af campingfatter. Men da han hørte, at jeg i stedet havde forhåndsreserveret plads nr. 147, blev han noget opfarende: “Hvad vil I dernede, der er alt for langt til toiletterne og her i dette møgvejr er der vådt og pløret dernede!” Nå, nå, undskyld, det kunne vi jo ikke vide…Om vi så måtte gå rundt og udvælge os en plads, da den foreslåede så ud til at ligge lige midt i det hele og ved hovedfærdselsåren? Det holdt hårdt, for “det var ikke sådan lige at finde ud af”, lød det. Jeg overvejede at sige, at det kunne man jo nemt se på deres hjemmeside, men undlod det for fredens skyld. Men nu han var i gang med at brokke sig, fik jeg også lige skæld ud over, at jeg kom før kl 14. Et pip om at det var efter aftale, blev ikke godtaget. Kronen på værket var, at han brokkede sig over, at jeg havde skrevet 1 pensionist og 1 voksen – i øvrigt i fuld overensstemmelse med virkeligheden. “Der skal stå 2 pensionister“, fremturede han! Det er rigtigt, at udenfor højsæsonen kan begge få pensionistrabat, blot den ene er pensionist, men nu var vi i højsæsonen og prisen på de to kategorier var den samme…“Men det skal stå rigtigt alligevel”, kom det surt. Da var jeg på kogepunktet og var på nippet til at sige, at han kunne beholde sin elendige plads for sig selv. Men ind kom vi og så var det bare med at glemme modtagelsen.

Afslapning på pladsen efter vandretur – vi endte med at tage den foreslåede plads…


Nå, som sagt var der ikke noget at udsætte på pladsen, der lå i et lidt kuperet terræn, så en del af pladserne havde udsigt ud over landskabet.

campingshoppen

Søndag morgen var vejret igen gråt og koldt, så det passede fint med, at vi pakkede sammen og kørte hjemad. Samlet set har vi haft en rigtig fin tur i det nordjyske.

Åkander i sø i Langdal plantage

Da vi kørte, hilste campingfatter inde fra vinduet – og jeg hilste igen. Man skal aldrig bære nag…

Det bedste ved turen (ud over samværet med gode venner), var vandreturen Tranum – Fosdalen retur