Rold skov og Rebild bakker

11.-12.10-2021

Denne gang skulle vi prøve en ny variant: en lille efterårstur i camperen, hvor vi dels overnattede på en Pintrip plads, dels kunne gå nogle gode ture i området og dels kunne spise på Rold Storkro ved pladsen. Dette kombineret med besøg næste dag hos gode venner.

On the road again

For de uindviede er Pintrip et koncept, hvor man årligt køber en bog og evt. en app, der giver adgang til en lang række steder, hvor man som autocamper kan overnatte gratis. Især vingårde, gårdbutikker, kroer, destillerier, små museer og lignende, hvor værterne måske får lidt ud af besøget, hvis gæsterne vælger at nyde f.eks. lokale specialiteter og lokalt producerede varer.

Rold Storkro har egen hjortefarm. Der var dog ikke hjortekød på den menu, vi fik

Det var dejligt solskinsvejr, men kraftig blæst, da vi kørte d. 11. oktober. Vi var ved Rold Storkro kl 15. Forinden havde jeg ringet og bestilt bord til kl 19. Jeg grinede af, at de først skulle tjekke, om der var ledige borde, men det viste sig ikke at være helt skævt!

Vi var de absolut eneste, der havde fundet på en Pintrip tur til Rold Storkro den dag

Efter ankomst gik vi 1 time og 15 min i Rold Skov, bl.a. gennem troldeskoven. Vi har tidligere gået 10 kms ruten og her var der en del overlap, men bare dejligt med et gensyn.

Der er smukt i Rold skov og Rebild Bakker

Så lidt afslapning i camperen. Selvom det bare var en P-plads, var det med grus og lige op til græs og buske, så Nanna kunne fint gå rundt derude i gårdlinen i pænt lang tid. Det er vigtigt, når det er køligt og vi sidder inde.

Da vi gik de få skridt over til kroen, så vi – til vores store overraskelse – at restauranten var næsten fyldt! Og der kom flere gæster, de sidste ved 19:45 tiden. Vi fik et fint bord, men betjeningen var ikke helt oppe og ringe, dog heller ikke direkte dårlig.

Rold Storkro

Valget faldt på en tre retters menu til 478 kr – ikke billigt, men maden var fin, uden at være gourmet. Det bedste var den flaske Gigondas (rødvin) til 407 kr, jeg spottede på kortet. Den var mega lækker!

Forretterne var de bedste…

Tjeneren tog betaling for retterne enkeltvis, hvilket jeg klagede over og en anden tjener sagde straks, at det selvfølgelig heller ikke var i orden. Fik så 143 kr tilbage i kontanter og en undskyldning igen. Men stadig er 1435 kr lige i overkanten for det, vi fik.

Godt vi havde bestilt bord

Nå, men så sparede vi et hotelværelse til 1200 kr og disse er endda slidte og ikke så spændende, siger anmeldelserne. Samlet set en genial måde at feriere på og der var hyggeligt og fint (meget velholdt og rent) i restauranten, der var indrettet lidt til den gammeldags side med hvide duge mv.
Nanna havde ligget med et kæmpe marvben og havde hygget sig, men vi var væk. Vi kunne sagtens holde varmen om natten, selvom det var oktober.

Næste dag var en fantastisk flot solskinsdag. Vi kørte fra Rold storkro og til Rebild Bakker tæt på.

Gik en time i det flotte landskab i det flotteste solskin – virkelig dejligt.

Vi havde en frokostaftale hos gode venner i Hune, så der var ikke så langt at køre dertil. På den måde blev turen også krydret med en tur langs stranden og op i klitterne ved Blokhus inden camperen vendte næsen hjem mod Hadsten.

Nanna var lykkelig, for hos vennerne var der en legekammerat

Der er en rigtig win-win situation med en sådan tur: vi får oplevet og gået tur i områder, hvor der ellers er for langt at køre til på en dagstur. Vi bor gratis i nærheden af en kro eller lignende, som vi kan besøge uden at skulle køre derfra. Og vi kan evt. kombinere med besøg hos venner. Det er ikke sidste gang, vi prøver den model. Whats not to like!