Andalusien

Når man har fået hundehvalp, må man gå lidt på kompromis med rejselysten. Heldigvis var der gode, hundeglade venner, der tilbød at passe vores 8 mnd. gamle Labrador i en uge, mens vi lige smuttede en tur til Andalusien. Målet var at gense tidligere highlights, samt afsøge nye steder.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Ole-og-Mariannes-hus-800x600.jpg
Fra terrassen på vennernes hus

Vi var megaheldige med vejret. Solen strålede fra en skyfri himmel stort set hele ugen og der var oftest vindstille. Ved kysten var temperaturen ca. 20-21 grader, mens den i baglandet lå omkring de 16-17 grader. På baggrund af tidligere erfaringer fra november havde vi valgt en rute, der både bød på kyst og bagland.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er M-og-Ole-udsigt-800x600.jpg
Så flot er udsigten fra vennernes hus

Det er tradition af besøge gode venner, der har hus i Malagaområdet og således også denne gang. stadig fascinerende at ankomme til en drink på terrassen i den lune novemberaften. Måtte dog rykke ind for at spise, men for os er det fuldt ud nok at have godt vejr i dagens løb. I forhold at vandre behøver det absolut heller ikke at være varmere end vi havde det.

GENSYN MED EL TORCAL DE ANTEQUERA

Ca, en times kørsel nord for Malaga ligger det spændende landskab El Torcal, som vi har besøgt flere gange. El Torcal de Antequera kom på UNESCOs verdensarvsliste i 2016 og er absolut et besøg værd.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er El-Torcal-1-800x600.jpg
Betagende landskab i El Torcal

Et særegent naturområde, hvor runde klippestykker ligger stablet oven på hinanden og ligner noget menneskeskabt. Men naturparken er naturligt dannet af limsten, der tidligere var havbund.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er El-Torcal-2-800x600.jpg
Skønt start på vandreturene

Området er populært og vi oplevede for første gang, at vi måtte holde langs vejen uden for P pladsen.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er el-torcal-4-800x600.jpg
Hurtigt kom vi ud, hvor der ikke var mange mennesker

De andre gange har vi gået den korte rute på ca. 3/4 time, denne gang tog vi den længere på 2 timer. Det var super, vi gjorde det, dels en passende længde, dels var der ikke ret mange på denne strækning.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er el-torcal-3-600x800.jpg
Tid til at smide jakken

ET GENSYN, VI SKULLE HAVE DROPPET

Efter gåtur i El Torcal og et besøg i den nærliggende by Antequera, glædede vi os til gensyn med Cortijo Sabila, et dejligt landsted, vi har boet på tidligere.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Cortijo-sabila-1-800x600.jpg
Vores værelse på Cortijo Sabila – samme som sidste gang i 2014

Stedet var stadig fint og lignede sig selv. Og så måske ikke helt. Fruen, der er englænder, var blevet alene om at drive stedet og der var små tegn på, at ikke alt var fuldt vedligeholdt. Først og fremmest var der for køligt, og den herlige ild i pejsen, vi husker fra sidst, var fraværende.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Cortijo-sabila-3-800x600.jpg
Fin og herskabelig stue, men ingen ild i pejsen og stedet virkede lidt dødt

Vi sad i den fine stue og frøs, og det er ikke hyggeligt. Badeværelset kunne ikke varmes op og toilettet løb.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Cortijo-sabila-5-600x800.jpg
Vi husker de to legesyge Airedaleterrier Hardy og Stanley fra sidst. Nu er kun Stanley tilbage, en smule mølædt, men nu suppleret af to andre hunde


Vi har lidt ondt af fruen, der givetvis gør sit bedste, men den hyggelige snak, vi fik med værtsparret sidst, udeblev og gjorde stedet mere upersonligt.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Cortijo-sabila-4-800x600.jpg
Middag i den ligeledes herskabelige spisestue. Værtinden laver selv maden og den er ok uden at være prangende

GRANADA OVERRASKEDE POSITIVT

I strålende sol begav vi os næste dag mod Granada. Vi har besøgt byen 2 gange før i forbindelse med visit i Alhambra, men denne gang kom vi blot for at kigge lidt på selve byen.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Granada-1-800x600.jpg
Herligt gensyn med Granada

Den overraskede absolut positivt. Måske også fordi, der de andre gange havde været for koldt til at sidde ude, men det kunne vi denne gang. At sidde på et torv og betragte folkelivet er dejligt.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Granada-3-600x800.jpg
Sangria på cafe i Granada

Og selvom det kun var eftermiddag, blev jeg lokket af serveringen ved nabobordet – sangria. det skulle jeg da lige prøve, nu vi var i Spanien, selvom det sikkert mest er en turistdrink.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Granada-2-800x600.jpg
I år blev det ikke til katedralen i Granada. Det var med at nyde, man kunne være ude.

Men lidt skræmmende, at det efterhånden er blevet svært ikke at gribe telefonen, straks man sætter sig! Det kunne man også se på folk omkring os. Lidt fattigt, hvis man dårligt magter at være til stede, hvor man er, af skræk for “FOMU” (Fear Of Missing Out, som det hedder).

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Granada-5-600x800.jpg
Sørme om der ikke også fra gratis tapas i Granada. Her patatas bravas med aioli

ALMUNIA DEL VALLE – TOPPEN AF POPPEN

Det kan synes lidt fjollet at booke et hotel i bjergene uden for Granada, når man ikke skal i Alhambra og der er en del køligere end ved kysten. Men Hotel Almunia del Valle er et skønt sted og DET skuffede ikke.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Almunia-3-800x600.jpg
Almunia del Valle ligger smukt indpasset i landskabet

Vi har været der i 2012 og 2013, så det var sandelig på tide med et gensyn! At lignede sig selv og alt var tip top vedligeholdt, ligesom diverse forbedringer løbende udføres.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Almunia-2-800x600.jpg
Fabelagtig udsigt fra fællesterrassen på Almunia del Valle

Patricia og hendes mand er stadig ejere og Patricia gjorde meget for, vi skulle føle os hjemme. Den ene aften gik hun f.eks. rundt til alle gæster og talte længe med dem. Således også med os. Hun fortalte naturligvis om de store problemer, Coronaen har givet folk i hotelbranchen og at der ikke har været støtte at hente fra staten. Hun lignede faktisk én, der var ved at græde, da Henning tilkendegav, at stedet ikke bare holdt standarden, men faktisk havde forbedret den.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Almunia-14-800x600.jpg
Spisestuen på Almunia del Valle

Stedet har 2 typer værelser, og vi har prøvet dem begge. Vi foretrækker de oprindelige værelser, og ikke de større og lidt mere moderne indrettede. Fik denne gang et herligt hjørneværelse med udsigt til bjergene. Havde bestilt med egen terrasse, men det var unødvendigt, da solen kun nåede denne tidligt om morgenen.


Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Almunia-1-800x600.jpg
Smagfuldt værelse på Almunia del Valle


Stedet ligger sådan set på den forkerte side af bjergene rent solmæssigt, men det har så mange andre kvaliteter, at det er værd at besøge, synes vi. De tilbyder en 5 retters menu til 38 euro, og den fik vi begge dage. Skøn rustik mad, særdeles veltilberedt. Utroligt, at en ristet brødskive, serveret med tomatskiver og måske lidt pølse, samt et hvidløg til at gnide på brødet og en god olivenolie, kan smage så godt.


Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Almunia-4-600x800.jpg
Enkelt, men lækkert


Den ene dag fik vi en meget lækker fisk, en havaborre til hovedret. Enkelt tilberedt, men virkelig god. Den unge, nyansatte kok gik også rundt til alle borde og indkasserede velfortjent ros. Inden middagen var det et must at sidde med en drink i de gode sofaer foran pejseilden – for her brændte denne lystigt, som vi også havde håbet på.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Almunia-5-800x600.jpg
Tæskehyggelig pejsearrangement på Almunia del Valle


Nå, vi skulle jo ikke kun spise og drikke, der skulle også motioneres! Den første dag gik vi blot lidt rundt i området ved hotellet, mens vi den næste dag ville gå samme tur som for mange år siden. Jeg havde ikke helt mod på at gå gennem kløften, som de fleste gør, men da skal man enten svinge sig udenom klipperne eller kravle under disse, mens man følger en smal kant, og der er LANGT ned.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Almunia-6-800x600.jpg
På gyngende grund

Vi gik i stedet langs floden, hvilket til tider også var lidt krævende, da der var mudret og terrænet ujævnt. Men så kom vi til den røde hængebro, vi kunne kende fra sidst. På den anden side gik vi til venstre ind mod byen, som vi således nåede ind til inden siestaen gik i gang.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Almunia-7-800x600.jpg
Smuk natur i bjergene uden for Monachil

Siesta og os er ikke lige den bedste kombi, for vi kommer lidt sent i gang om morgenen og når ofte frem til en by, lige som den lukker ned ved 13.30 tiden. Og så er der længe til byen åbner igen ved 17:30 tiden.


Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Almunia-8-800x600.jpg
Den lille bar i Monachil


På en lille, lokal cafe i landsbyen Monachil, fik vi noget at styrke os på. Og her er der stadig gratis tapas, her nærmest et helt måltid, bestående af gultfarvede ris med lidt kød i. Skikken med gratis tapas er ellers ved at forsvinde, i hvert fald når man er i de større byer, så jo længere ude på landet, du er, jo mere gratis tapas får du. Det er i hvert fald hovedreglen.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Alminia-12-600x800.jpg
Så flere, der bestilte noget at drikke og fik gratis frokost på denne måde

KYSTEN KALDER

For at bo på Almunia del Valle skal du booke mindst 2 nætter, men det var også superfint, så vi nåede at falde helt til ro på dette skønne sted.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Almunia-9-800x600.jpg
På Almunia del Valle var de ved at høste oliven. Det foregik på gammeldags vis ved at lægge et stort net under træet og ryste det. Nu suppleret af noget, der lød som en motorsav, som kunne ryste grenene

Men nu skulle vi også nå kysten i vores sparsomme tid. Denne gang et nyt sted, nemlig Almunecar, der ligger østligere end vi har været tidligere. Man kører blot ad motorvejen lige ned mod kysten. På vej ned gjorde vi holdt ved en sø/dæmning, der i det strålende solskin viste sig fra sin mest spektakulære side.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Daemning-800x600.jpg
Dæmning og sø på vejen mellem Granada og kysten

HOTEL HELIOS – ET STORT STRØMLINET STED

Hotellet var valgt, fordi et lå lige i vandkanten i Almunecar. Derfor var der også bestilt et værelse med fuldt havudsigt og stor altan, faktisk kæmpestor! Sikken en udsigt, wow. Helt fint at komme ned til strandlivet igen.

Nu skulle de medbragte shorts luftes og ligeså den nyindkøbte solhat

Vi så kun enkelte, der badede, det er nok ved at være for koldt, men lidt strandgæster var der.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Helios-2-800x600.jpg
Wow, sikke en balkon, vi havde

Og folk på de mange cafeer langs strandpromenaden. En anden gang kunne man godt udforske selve byen lidt mere. Der er nemlig også en større ældre bydel, som vi så lidt af. Desværre var borgen på toppen af byen siestalukket, da vi nåede frem.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er helios-7-800x600.jpg
Borgen i Almunecar


Men vi ville også gerne hjem til hotellet og nyde den lækre altan. Værelset var i den lidt dyre ende, men så var der også en flaske bobler til fri afbenyttelse, samt lidt søde sager til. Dette blev indtaget med udsigt til solnedgangen – perfekt.


Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er helios-8-800x600.jpg
Klar til servering af bobler til solnedgangen
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er helios-10-800x600.jpg
Solnedgang over Almunecar


November er åbenbart ferietid for mange restauranter i Andalusien. I hvert fald så vi en del “lukket på grund af ferie” skilte, og dette desværre også på de to steder, vi havde udset os i Almunecar. Vi endte på et tilfældigt sted langs strandpromenaden, og maden var da heller ikke noget at råbe hurra for. Men mætte blev vi da…

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er helios-9-800x600.jpg
Hotel Helios ved aftenstide. Vi boede ca. ovenover H´et i “Hotel”

FRIGILIANA – ET HURTIGT GENSYN


For 6. gang gik vi turen ned til den “glemte landsby” El Acebuchal uden for Frigiliana.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er frigiliana-3-600x800.jpg
Man kan ikke se, det går stejlt ned her. Lærte denne rute at kende, da vi var på en guidet tur til El Achebuchal for en del år siden. Så kommer man ned i den udtørrede flodseng og kan fortsætte lige til El Achebuchal

Vejret var fortsat skønt, sol og stille vejr. Turen tog ca. 1 time og 40 minutter og så var der appetit til en af den lokale restaurants lækre simreretter.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er frigiliana-2-800x600.jpg
Vandretur til El Acebuchal

Jeg tænkte mig ikke om og bestilte et lammelår. Og ind kom et helt (baby)lammelår, puuuh, der var noget at gå i gang med. Godt vi også skulle gå 1/2 time for at komme tilbage til bilen. Det var søndag og dermed også mange lokale og alle borde var reserverede. Vi havde heldigvis også reserveret, hvilket foregår pr telefon. Henning var blevet til “Jimmi, Dinamarca”, men bare vi fik et bord…

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er frigiliana-5-800x600.jpg
Gosh, et helt lammelår!


Jeg havde bestilt overnatning på det eneste sted i Frigiliana, jeg kunne finde, hvor man kunne overnatte blot en enkelt nat. De mange danskere (og andre turister), der ferierer i byen, lejer huse og lejligheder, ofte gennem danske Stig og Mia, der har kontor midt i byen.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er frigiliana-8-800x600.jpg
Hyggelig stue hos Millers. Rart at have et sted at sidde, når man kom hjem fra byen


B&B stedet Millers lå meget centralt og er drevet af en engelsk kvinde, Tanya. Stedet er meget charmerende, et gammelt hus, der er indrettet i boutique stil og har fælles køkken/spiserum og opholdstue – med ild i brændeovnen! Vi blev gratis opgraderet til en juniorsuite, der havde egen balkon ind mod patioen, den indre gård.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er frigiliana-11-800x600.jpg
Millers B&B har også en charmerende taghave med kig til havet


Vi var ikke just sultne, men skulle da lige rokke rundt og gense byen om aftenen. Herunder have et glas cherry til 1 euro på “stedet med tønderne”og udsigt over by og hav.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Frigiliana-13-600x800.jpg
Sherry til 1 euro på “stedet med tønderne”

Også her var mange restauranter ferielukkede (eller lukkede i det hele taget), så vi endte på Virtudes, som de fleste andre af de forholdsvis få turister, der bliver i byen om aftenen og som vil spise ude.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Frigiliana-14-600x800.jpg
Frigiliana by night

Jeg fik en lille portion stegte små blæksprutter, hvilket også er et must på disse egne. Stedet er blevet moderniseret, men set med danske øjne er det ikke blevet hyggeligere af det. Minder mest om en rutebilstations venteværelse. Spaniernes forhold til dæmpet belysning, for ikke at sige stearinlys, ligger langt fra en skandinavs.


Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Frigiliana-12-600x800.jpg
små stegte blæksprutter

MALAGA – ENDNU EN GANG

En uge går hurtigt, og nu var det allerede tid til at vende snuden mod Malaga. Først afleverede vi (med lidt besvær), bilen i lufthavnen og tog toget ind til centrum. Blev indlogeret på et hotel, der især udmærkede sig ved at ligge meget centralt i en smal gyde. Lige ved det lille torv, hvor vi “plejer” at sidde på café og lige ved de Arabiske Bade, som også er blevet et must.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er malaga-6-800x600.jpg
Madeinterranea Suites i Malaga

FAMILIETRÆF OG HAMMAM
Selvom julelysene på gågaden Larios endnu ikke var tændte, kunne man fornemme, hvor flot det ville blive. i hvert fald en pompøs opsætning, de laver hver år. Måske lidt meget i kontrast til det sommerlige vejr. Vi sad faktisk midt på gågaden, eftersom vi mødtes med en grandkusine, jeg aldrig havde set. Fandt hende gennem en DNA test og da det viste sig, vi begge var i Malaga på samme tid, var det oplagt at mødes.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er malaga-4-800x600.jpg
Gågaden Larios gør klar til julen


Senere stod den på hammam kl 18 til 20. Denne gang havde vi ikke ømme lægge efter en camino, men havde dog fået gået en del på denne tur. Så ud over de varme, beroligende bade var det skønt med en halv times massage af kyndige hænder.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er malaga-3-600x800.jpg
Indgangen til de arabiske bade i Malaga

Vores “vanlige” restaurant i Malaga er desværre lukket permanent, men strengt taget var vi heller ikke storsultne efter en uges vellevned. Men fandt et lille tapassted, hvor vi fik lidt af de gode specialiteter, bl.a. rejer pil pil.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er malaga-2-800x600.jpg
Rejer pil pil, stegte blæksprutter (uden panering), samt kroketter på tapassted i Malaga

FARVEL FOR DENNE GANG

Den sidste dag gik med indkøb af gaver, bl.a.til vores hundepassere. Dette foregik i de appetitlige markedshaller, der rummer alverdens lækkerier og hvor de lokale køber deres fisk, kød, grøntsager mv.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er malaga-9-800x600.jpg
Fødevaremarkedet i Malaga


Der blev også tid til en frokost med vennerne på et tapasted kun kort fra “Jomfru Ane gade”, som min nordjyske halvkusine kaldte hovedstrøget med de mange listige steder. På dette sted kostede hver tapas kun 1 euro. Selvfølgelig var de ikke store, men der skulle faktisk ikke ret mange til at mætte. Det var her, jeg blev låst inde på toilettet, da døren gik i baglås. Den meget flinke tjener havde oplevet det før, så han kom straks og lukkede mig ud…

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er malaga-10-600x800.jpg
1 euros tapas i Malaga

KONKLUSION


Det var skønt med et gensyn med Andalusien, om end det var kortere end de sidste 6 år, hvor vi har haft tid til længere besøg. Men når man indstiller sig på det, så faktisk meget passende. Skulle jeg blive der længere, skulle det i hvert fald være i en lejlighed eller et hus, for at spise ude hver dag er lidt “hårdt”. Ak ja, vi seniorer har store problemer! I hvert fald også skønt at komme hjem og få skummetmælk til aftensmaden.
Først og fremmest var det herligt med dette “lysboost” i en mørk november, der som i det berømte digt af Henrik Nordbrandt kan føles som tre måneder.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er malaga-11-800x600.jpg
Blå himmel over borgen i Malaga

HIGHLIGHTS

El Torcal
Hotel Almunia del Valle i Monachil
Terrassen på Hotel Helios
Turen til El Acebuchal og den lokale restaurant Bar El Acebuchal
Hammam i Malaga
OG ikke mindst det dejlige solskinsvejr!

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Alminia-11-800x600.jpg
Eftermiddagssolen var væk kl 16 ved Almunia del Valle, men det blev først mørkt ved 18 tiden

TIPS OG TRICKS


Det er absolut tilrådeligt at bestille bord på Bar El Acebuchal. Det kan være lidt svært at finde ud af hvordan, men ring på dette nummer: +34 951 48 08 08 . Stedet bager nogle fantastiske brød og man får et helt lille brød, selvom man kun er to. Tjeneren spørger venligt, om man vil have resten med hjem og kommer med en pose til brødet. Man kan også købe ekstra brød med hjem, men det var desværre ikke relevant for os denne gang.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Frigiliana-7-800x600.jpg
Bar El Achebuchal


Ligeledes er det absolut tilrådeligt at bestille tid til Hammam i Malaga. Ikke mindst, hvis man ønsker tid kl 18-20, der passer med at gå ud og spise bagefter. Jeg bestilte lige så snart, vi havde bestilt rejsen. Der er kun plads til ca. 20 personer ad gangen. Om det skyldes Corona, at vi vist kun var ca. 14 denne gang, er sandsynligt. Enten fordi det tilladte antal er nedjusteret, eller fordi der ikke er så stor efterspørgsel på den slags pt.

Transport fra Malaga lufthavn til Malaga: man kan taget toget, der kun koster ca. 3 euro per person. Men har man bagage med, kan det være rart med en taxa. En sådan koster 23 euro og så bliver man hentet på hotellet. Chaufføren havde fået klemt taxaen NÆSTEN helt ind i den lille smøge, vi boede i – mindre kunne også have gjort det.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er malaga-5-600x800.jpg
Vi boede i denne snævre gyde i Malaga

Lækkerier med hjem? Så prøv de specielle Malaga oliven, der er revnede, så lagen kan trække ind i dem. Det smarte er, at man på markedet kan få dem vakuumpakkede, så de er til at tage med hjem i håndbagagen. De er virkeligt gode! De samme er Malaga saltmandlerne. Vi købte også en speciel Malagapølse, der også var blød og lækker. Plus noget skinke.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Malaga-7-800x600.jpg
De revnede Malagaoliven
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Malaga-8-800x600.jpg
Og de syndige Malaga saltmandler

Læs om en en tidligere tur til Malaga, hvor vi boede der i 5 dage og så mere af byen.

FACTS


Vi rejste med Ryanair fra Billund og gav 1750 kr for hver returbillet. Heri inkluderet en lille taske til at lægge under sædet plus en alm. 10 kgs håndbagage. Ikke muligt at vælge at få denne tjekket ind, så det kostede mig desværre mine fine (og dyre!) vandrestave. Havde dem uden problemer med fra DK, men de blev beslaglagt i security på vej hjem, snøft…

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Frigilana-15-800x600.jpg
Sidste tur med mine elskede vandrestave, suk…Mistede i øvrigt en stav i Frigiliana for nogle år siden, så den ene var en nyere model


Overnatningssteder, alle bookede via Booking.com:
Cortijo Sabila v. Villanueava del Rosario ca. 1 times kørsel nord for Malaga. Pris 810 kr for et dobbeltværelse med fin morgenmad.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Cortijo-sabila-2-800x600.jpg
Cortijo Sabila, et meget flot sted, men for køligt på denne årstid


Almunia del Valle v. Monachil uden for Granada. Pris: 937 kr pr nat inkl sublim morgenmad. Min. 2 nætter. 5 retters middag koster ca. 285 kr, serveres ikke søndag.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Almunia-10-800x600.jpg
Almunia del Valle, favoritstedet


Hotel Helios, Almunecar. Pris: 975 kr for et dobbeltværelse med kæmpestor altan med fuld havudsigt. Inkl morgenmad, der blev serveret i den store, ikke hyggelige sal. Var med righoldigt udvalg, men da man pga. Corona ikke selv måtte bruge buffeten, blev det til en blandet oplevelse. Mange havde ikke helt forstået de skulle bede en ansat om at fylde på tallerkenen og når det lykkedes, fik man en kæmpeportion, hvor meget gik til spilde.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Helios-1-600x800.jpg
Bobler og søde sager som velkomst på Hotel Helios


Casa Rural Millers i Frigiliana. Pris 577 kr for et alm. dobbeltværelse. Inkl helt ok morgenmad.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Frigiliana-15-800x600.jpg
Lækkert værelse. men kunne ikke få varmt vand til bad næste dag. Og blev trukket to gange for betalingen, men regner med det var en fejl


Madeinterranea Suites i Malaga. Pris: 802 kr. Morgenmad skal tilkøbes. Man krydser dagen før af på en seddel, hvad man ønsker.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Malaga-1-600x800.jpg
Fin gammel patio på hotellet i Malaga


Yoast SEO

Vis eller skjul panel Yoast SEO

Hit Statistics

More DetailsReloadVis eller skjul panel Hit StatisticsNo data to displayYoast SEOFokus-søgeordsfraseHjælp til at finde den perfekte søgefrase(Åbner i en ny browserfane)Hent relaterede søgeordsfraser(Åbner i et nyt browservindue)

Læsbarhedsanalyse

SEO-analyse

Tilføj relateret søgefrase

Google forhåndsvisning

Facebook forhåndsvisning

Twitter forhåndsvisning

Skema

Avanceret

Hjørnestensindhold

Åben udgivelsespanel

  • Dokument

Notifikationer2 blokke er valgt.