Hobro og Hjarbæk Fjord

3.3.

Camperen er god at have til mindre ture rundt i Danmark, hvor vi ellers ikke ville komme, hvis vi skulle hjem samme dag.
Årets første tur i 2023 gik til hhv. Hobro og Hjarbæk fjord. Egentlig havde vi forestillet os, at hele turen skulle foregå langs Limfjorden, som vi har et mål om at køre hele vejen rundt om, om end i bidder. Men vejrudsigten gjorde, at jeg foreslog, vi startede i Hobro, hvor det blæste mindre.

Fin camperplads i Hobro

Hobro er jo ikke langt væk, og vi er kommet der en del gange, ikke mindst for at gå Panoramaruten. Men nu ville vi se lidt nærmere på byen, der har en campingplads med fine udsigtspladser og egne træterrasser. Det viste sig dog, at der også er en lille camperplads ude ved lystbådehavnen, lige hvor stien går op til Panoramaruten. Der holdt kun en enkelt anden camper, så der slog vi os ned. Lidt uklart om pladsen var åben eller ej, men vi betalte i hvert fald og fik dermed adgang til fine, opvarmede bade- og toiletforhold.

Camperplads ved Hobro lystbådehavn

Det var oplagt at starte turen med at gå på Panoramaruten. Jeg skriver “på”, for denne gang blev det ikke hele ruten på 10 km, vi gik, da vi også gerne ville nå at kigge lidt på byen, mens der var åbent.

Men vi gik en pænt stor del af turen og den er som altid dejlig.

Der er kvæg med store horn og vi havde jo Nanna med, så når vi gik i indhegningerne, var hun naturligvis i kort snor.

Panoramaruten lever op til sit navn

Således med Nanna godt luftet, kunne vi forlade hende i camperen og gå ind til byen. Der var overraskende meget liv i byen, som jeg reelt aldrig har oplevet. Vi slentrede op og ned af gågaden og Henning udpegede, hvor han havde gået på Handelsskole.

Nostalgitur i Hobro

Hobro var Hennings nærmeste “storby’, da han var barn og ung, så her har han mange minder fra. Da han var i lære hos købmanden i Hvilsom, kørte de ofte til Hobro for at hente øl og sodavand på det daværende bryggeri. Det sjove er, at bryggeriet nu er blevet til et mikrobryggeri og restaurant. Og sørme om der ikke var Happy Hour, ligesom vi kom.

Det venlige personale rådgav mig om valg af øl. Jeg er jo ikke den store øldrikker, men fik en fin, mørk og sødlig øl, lige som jeg bedst kan lide. Lokalet var lækkert indrettet og spisekortet så godt ud, så det var en skam, at det ikke lige passede i vores planer at spise her. Det må vi gøre en anden gang!

Udover meget billige øl fik fik sågar også en stor kurv med lækre grovchips, så vi synes virkelig vi skylder dem at komme igen. (Siden er stedet desværre ændret til et andet madkoncept, der ikke virker tiltrækkende).

Hjemme i camperen ventede gode rester og en glad hund, så vi trissede hjem igen.

4.3.

Flotteste solskin og stille vejr fra morgenstunden.

Tur fra Virksund lystbådehavn

Henning havde foreslået, at vi gik tur fra Virksund havn, det havde vi gjort før. Han er kommet der som barn, derfor husker han det bedre. Men superfin tur langs fjorden og senere bagom hjem. 7,2 km og ca. 1t og 50 min.

Vi fortsatte så ned til Hjarbæk, hvor vi camperede på samme stellplads, hvor vi før har boet.

Dejlig plads i Hjarbæk, lige ud til vandet

Vi gik en tur i området, inden vi skulle spise på kroen.

Hjarbæk fjord

Kroen var lige åbnet efter vinterlukning og der var helt fyldt op. Vi havde da også bestilt bord på forhånd.

Vi fik et bord i et lokale, hvor alle andre var større eller mindre grupper, vi var det eneste par. Så støjniveauet var lidt højt, men det gik.

Maden var fin, men uden at være prangende, nærmest små tapaslignende retter. Største minus var at kokken åbenbart havde tabt saltbøtten i vandet til krabbekløerne, de var hvinende salte. Det burde vi have påtalt.

5.3.

Strålende solskin fra morgenstunden. Vi besluttede at køre til Ulbjerg Klint. Der var kun knapt 25 mins kørsel, de sidste par km ad smal grusvej.

Meget smukt landskab, strand, klint, men også hedelandskab bagved. Der kom en del mennesker, men det var jo også søndag og perfekt vejr, om end koldt.

Vi gik langs stranden op på toppen af klinten og fortsatte af en lidt uautoriseret sti langs klinten, men det var jeg ikke meget for. Der var langt ned! Og Nanna skulle absolut i snor.

Vendte om og gik ned igen til mergelgraven, som Nanna også havde badet i på opturen. Flot blåt vand.

Der gik en sti tv for søen, men der var et stykke, der var meget vådt/mudret, så vi vendte om og gik bare langs stranden tilbage, men tog lige et smut op på toppen ved den nederste p plads og gennem lyngen tilbage til bilen. Det blev kun til 1 time og 5-10 min, men fin tur.

En særdeles vellykket sæsonstart i camperen!