Hadsund og Mariager

Første tur i camperen med HUND! 19.-21.5.2021.

Det skulle bare være en lille tur med et par overnatninger, så vi kunne fornemme, hvordan det ville være med en hundehvalp på 2 1/2 måned i en autocamper. Valget faldt på Hadsund lystbådehavn og det var et godt valg. Det gik super for Nanna at køre i camperen, hvor hun lå ved mine fødder.

Lille hund på første tur i autocamper

Sjovt nok har vi aldrig været i Hadsund, men det var en god oplevelse. Dels ligger lystbådehavnen perfekt – helt stille og roligt i gåafstand af byen, dels er der et dejligt grønt område mellem plads og vand.

Rigtigt dejligt ved lystbådehavnen i Hadsund

Her kunne Nanna bindes til et træ og gå og nusse rundt på plænen og have sin kurv og legetøj her.

Vi fik en meget venlig modtagelse af et ældre ægtepar med en kæmpe båd, de var ved at gøre klar. Og der var fine bade/toiletfaciliter.

Hadsund Lystbådehavn

Vi gik ind til byen med Nanna. Hun var dels gående ved siden af vognen, dels siddende i traileren. Det gik bedre end forventet og gør jo, at vi faktisk kan komme omkring.

Cykel- og gåtraileren gjorde stor nytte som hvalpetransport

Inde i byen var der en enkelt cafe, Piccolo, til gengæld var den rigtig fin.

Cafe Piccolo

Den søde unge pige, der betjente os, var absolut hundeelsker og startede med frisk vand til Nanna før hun betjente os. Det skulle være dén rækkefølge, sagde hun. Vi fik cappuccino og kage og det kunne godt gå med at sidde ude, selvom vejret ikke var super godt.

Premiere på cafebesøg med hvalp. Nanna faldt hurtigt i søvn på tæppet

Så gik vi lidt op og ned af gågaden og også her mødte vi flinke mennesker, der ville snakke med Nanna. Byen er ikke stor, men der er da en del butikker.

Hadsund by udforskes

Hjemme igen blev vejret så godt, at vi faktisk kunne sidde ude, mens Nanna slumrede på græsset i sin kurv eller sad hos os. En vellykket start på Nanna og camperferie.

Det gik heldigvis også fint med at sove og det var ikke et problem, at hun ikke var lige i nærheden af os, men lå i sin kurv under spisebordet.

De gule huse på Dania

Næste dag kørte vi til Mariager lystbådehavn, via Kongsdal camperplads (som vi må prøve en anden gang) og den tidligere Dania fabriks område. Vi var ligesom i går de eneste, da vi kom, men i Mariager kom der dog et enkelt hold mere.

Camperplads ved Mariager Lystbådehavn

Mariager er en fin og hyggelig by, men camperpladsen er ikke så god, i og med den ligger op til den ret trafikerede vej. Men i gåafstand til byen.

Nanna på tur i Mariager

Vi gik gennem centrum ad de lidt besværlige brostensbelagte gader (besværlige når man har en hund i en gåvogn) og op til Klosterkirken, som vi så på skift.

Klosterkirken i Mariager

Derefter op gennem parken til Rosenhaven, hvor der dog ikke var noget at se på denne årstid. Så ned gennem byen til fortovscafeen ved Postgården, hvor vi fik cappuccino og lagkage. Nu var der sol og også læ, så det var skønt at sidde her. Nanna sov imens i traileren.

Postgårdens lagkage

Krofatter sagde, at man gerne måtte have hunde med i cafeen, indendørs forstås, hvilket skyldes, at de fortrinsvis lever af tyskere – og de har hunde med! Det lignede nu mere en krostue, så ikke lige noget, jeg ville opsøge.

Tid til en lur

Vi asede derefter op til Sødisbakke, hvor vi på skift så museet, hvor de frivillige gerne ville fortælle. Sødisbakke er “et specialpædagogisk bo- og aktivitetstilbud for voksne med betydelig og varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne”. Jeg havde læst om museet, der viser, hvordan man gennem tiden har behandlet og aktiveret beboerne der. Der er sket noget med årene! Men i dag er der også et helt andet klientel end før i tiden.

Sødisbakke

Hjemme igen var det desværre ikke så oplagt at sidde ude. Dels blæste det og var køligt, dels var der støjen fra vejen. Så vi sad inde, men nød stadig solen.  Jeg gik aftentur med Nanna. Man kunne gå en fin lille tur langs vandet.

På aftentur

Næste dag var der som lovet regn fra morgenstunden, men vi skulle jo også hjem. Den lille smagsprøve på kombi af camper og hvalp var lovende, så nu er der basis for mange flere ture fremover!

Mariager lystbådehavn

Facts:
Autocamperplads ved Hadsund Lystbådehavn. Kr. 150, åbent hele året
Autocamperplads ved Mariager Lystbådehavn, kr 140, åbent 1.5.-1.10.

Mariager Fjord